Selasa, 19 Januari 2016

Contoh lengkap : Prosedur perkahwinan bagi negeri Selangor Darul Ehsan: NIKAH, CERAI, RUJUK ONLINE

Prosedur perkahwinan bagi negeri Selangor Darul Ehsan: NIKAH, CERAI, RUJUK ONLINE

Contoh lengkap senarai borang yang perlu di isi untuk individu yang dilahirkan di negeri Selangor dan berkahwin di negeri Selangor :-
1. Borang 2C - Permohonan Kebenaran Berkahwin (Perempuan)
2. Borang 2D - Persetujuan Wali dan
Wakalah Wali ( info untuk borang ini saya kurang pasti, saya lupa samada ianya memang diperlukan. Saya akan buat semakan semula dan mengemaskini info yang paling tepat pada anda)
3. Borang 3C - Kebenaran Berkahwin Dalam Negeri Selangor (Perempuan)
4. Surat Perakuan Nikah

Jika anda ingin mendapatkan info yang lebih lanjut, anda boleh rujuk kepada pegawai jais untuk mengelakkan kekeliruan dan memastikan permohonan berkahwin anda berjalan lancar.

Semoga info yang diberikan bermanfaat.

#jabatanagamaislamselangor
#jais
#prosedurperkahwinan
#prosedurperkahwinanselangor
#nikahcerairujukonline
#suratperakuannikah
#borang3c
#borang2d
#borang2c


2 ulasan:

  1. Salam.. Nak tanya tentang Borang 2D (Persetujuan Wali & Wakalah Wali Agak keliru nak isi. Situasinya adalah Wali saya iaitu ayah saya setuju & hadir pada hari nikah tp tidak akan menikahkan saya. Yg bermaksud saya dinikahkan oleh Tok Kadi. Soalannya, pada option Pengakuan Wali, saya click pada 'setuju'. Namun pada option Perwakilan Wali, saya kena click 'saya sendiri akan mengakadnikahkan perkahwinan ini' @ 'lafaz wakalah'?? Tolong bantu. Pening dah huhu.. TQ..

    BalasPadam
  2. Salam.. Nak tanya tentang Borang 2D (Persetujuan Wali & Wakalah Wali Agak keliru nak isi. Situasinya adalah Wali saya iaitu ayah saya setuju & hadir pada hari nikah tp tidak akan menikahkan saya. Yg bermaksud saya dinikahkan oleh Tok Kadi. Soalannya, pada option Pengakuan Wali, saya click pada 'setuju'. Namun pada option Perwakilan Wali, saya kena click 'saya sendiri akan mengakadnikahkan perkahwinan ini' @ 'lafaz wakalah'?? Tolong bantu. Pening dah huhu.. TQ..

    BalasPadam

Design by Pink Is Love | Tempah Blog.Copyright © 2013 Pesona Indah Hantaran