Khamis, 24 Julai 2014

Selamat Hari Lahir adik!


Kita masuk slot peribadi sikit ya, bagi pengunjung blog saya ni tak boring dok asik cerita dan tengok benda yang sama je..

12 tahun sudah berlalu, masa terlalu pantas! kamu sangat2x comel masa kecik!

Selamat Hari Lahir yang ke 12 tahun buat adikku tersayang Abd Azim..Good Luck untuk peperiksaan percubaan UPSR ya..Allahuakbar, maafkan kakngah sebab betul2x terlupa, sob2x :(  selalunya akak yang sorang ni yang akan bersiap2x preparekan kek semua...Okay, esok kakngah balik kek lepas balik kerja ya...

Sayang kamu adik! Dan kakngah nak kamu tau yang ada sebab kenapa kakngah tak bagi kamu create FB.

Luar garang, tapi i penyayang hokey, haips! Cuba tengok tu, dua-dua sama comel kan :p

cc: Abdul Salam & sister in law Jamie PinkieAlangz BardAbdul Hafiz RahimLuqman HakimAman Cool +  Bonda Mahsuri +  Ayahanda Hj Rahim.


Biarlah apa orang nak kata


Rabu, 23 Julai 2014

Pesona Indah Hantaran Blog - Sejarah permulaan


Tiba-tiba pagi ini nak cari balik bila sebenarnya saya berjinak-jinak dalam dunia blog ni, tarikh nya adalah pada 31 Disember 2010..

Pejam celik, jadi saya dah ada dalam dunia bloggers ni dalam 4 tahun...tapi kira tau lah kan bila date annivesary untuk saya celebrate nih! ahaks..Nak sambut annivesary lain, mmg x da kan..ops!

Dan blog pertama saya adalah http://pesonaindahhantaran.blogspot.com/ (blog separuh jalan)..

Hehe, mungkin sebab saya dah tak ingat password email lama yang link dekat blog ni atau macamana ya, biasalah atas faktor usia ni jadi dah  tak berapa nak ingat sejarahnya..

Jadi disebabkan saya dah guna nama general dekat atas tu, jadi untuk saya create blog yang baru, saya telah menukar nama kepada http://pesonaindahhantaranmeru.blogspot.com (Domain name : www.pesonaindahhantaran.com)

InsyaAllah, saya akan sedaya upaya untuk pastikan yang blog ini akan menjadi ONE-STOP WEDDING/ENGAGEMENT CENTRE untuk sesiapa yang ingin mendapatkan maklumat dari A-Z untuk persiapan perkahwinan/pertunangan sehingga selesai majlis..

Kepada sesiapa yang berminat untuk masukkan butir-butir perniagaan anda di dalam blog ini, anda boleh call/sms/whatssupp: 012-3380016 / 011-21105336 (Ms Siti) atau email ke pesonaindahhantaran@gmail.com




Selasa, 22 Julai 2014

Baju Nikah Muslimah / Baju Sanding Muslimah / Baju Tunang Muslimah


Salam Cinta, Kasih & Sayang..


Tempahan baju nikah muslimah / baju tunang muslimah / baju kahwin muslimah / baju sanding muslimah / dress muslimah sila click like page ini : Azfnis Corner<---- Tekan sini


Blog : http://www.fanagorgee.blogspot.com/


Untuk sebarang pertanyaan tempahan sila SMS/whatssupp/viber: +6017-3783584 (Farhana)

Alamat : No. 11, Jalan Suadamai 1/3, Bandar Tun Hussin Onn, Cheras, KL.












DIY - Ribbon Rose Handbouquet


Let's D.I.Y : Ribbon Rose Handbouquet

































Credit to : http://royalbash.blogspot.com/ for Ribbon Rose / Bouquet Tutorial

DIY - Satin Rose and Brooch Handbouquet


Let's D.I.Y : Satin Rose and Brooch Handbouquet

Item:-

  • glue gun
  • floral wire
  • floral tape
  • satin flowers of your choice
  • scissors
  • Diamond mesh
  • Brooches of your choice










  • Credit to lomasbaby : My 1st DIY (satin rose and brooch bouquet) (pic heavy)

    Design by Pink Is Love | Tempah Blog.Copyright © 2013 Pesona Indah Hantaran