Khamis, 9 Januari 2014

Lace untuk baju tunang / baju nikah


Perasaan bercampur baur antara nak sewa baju atau buat sendiri (amik je baju yang ada,  tampal dengan lace)...Haaadduuiiiiii....sangat tak suka dengan perasaan nie, sebab 1st memori pahit cerita berkenaan baju yang ditempah itu, keluarga 'KAMI' je yang tahu walaupun in fact kita sebenarnya ada hak untuk memastikan semua dalam keadaan ok, at last 'KO'...


Kita memang tidak boleh tutup mulut orang

p/s : Tapi kita boleh tutup mulut kita dari mengata orang, itu sebaiknya..

Peace!!!


Copy dari statement di facebook saya, haha...malas nak fikir ayat apa yang sesuai...Makanya, tak perlulah saya nyatakan apa yang dah jadi, kenapa, bila, apakah, bagaimanakah, siapakah....

5.1.2014 dah siap fitting semua, tapi sampai ke hari ni 8.1.2014, saya masih tak pasti dengan apa yang saya buat..

Owh perasaan yang positif, tolonglah jadi kawan baik saya sehingga majlis selesai...  <--Best lah pulak statement ni, haaa....kita amik ayat ni, kita copy balik dalam facebook pulak...kah kah kah....

Plan baju : Tema Purple + Gold atau Sweet peach...Kedua-dua ada cerita yang berbeza, satu baju purple tersangatlah cantik sebab favourate colour saya purple... Ingat tak post saya bila saya kata "This is mine"..Meaning, is really mine, did you know that....Ala, pepatah orang tua-tua kata, "Dah Gaharu cendana pula, Dah Tahu pura-pura tak tahu (tokok tambah ayat moden sikit).

Baju ni juga nampak macam berat bagi saya, tapi bila saya 'Google' info mengenai baju tunang, saya jumpa ini...






Yup, gojes kan!! yup, design sama tapi warna lain...Main colour purple, lace warna gold...can u imagine...nak post nanti tak suprise pulak kan...

Tapi, dalam hati ini masih tak pasti lagi...cuba tanya ngan kanda Makeup by Fiza if boleh exchange dari sewa baju ke makeup, macam exchange gift pula kita buat...hehe..ampun kak, kalau boleh, ok jer....klu x boleh pun x apa....hehe.....

Baju peach pula : lain pula cerita dia, tapi macam malas je nak cerita...tengoklah nanti yerk...

Now, baru saya nak cerita yang betul2x relate dengan topik, atas ni semua iklan komersial je...hehe....saja nak berlajar menulis-menulis dalam blog, manalah tau kan boleh jadi businesswomen (full time) + fulltime blogger...Dan plan saya untuk jadikan blog saya sebagai 1 Stop Centre untuk Wedding / Engagement...InsyaAllah...Oleh yang demikian, rasanya nama Pesona Indah Hantaran kena tukar lah kan..Tak gitu....Nanti saya fikirkan ye, but still i want to remain my "Pesona Indah" <-- Ada macam kedai kain Pesona Indah tak...ok2x, fine..jangan gelak....


Adui, you all baca karangan lagi kan....So now, tiba masanya untuk saya cerita mengenai lace...

Godek2x, jumpa blog ni : http://najlaaimi.blogspot.com/2013/05/fesyen-terkini-baju-kurung-moden-di.html


Sekali tengok macam nama cik abang "Khairun Najmi"...wewwitttt.....rupanya najlaaimi, hokey....lain....

Dalam blog dia, dia ada updated kat mana dia beli y ang murah2x..hehe, yess....itu yang saya mahukan...bersesuaian dengan konsep saya even saya bisness pun, saya x sampai hati nak charge mahal kat customer....aduhai, bila lah nak untung kan....x apa, rezeki dari Allah...Tak salah kalau kita kongsi kan, tu kira bersedekah lah kan...ops...Tapi sebab saya bagitau kat sini, nanti ada orang ingat kita ni nak menunjuk2x pula.....Think positive..Think positive....


Ni di antara koleksi lace yang ada.


Best kan dapat tengok picture lace banyak2x mcam ni, lagi2x orang yang tak tahu macam saya ni ha...hehe...Pegang jarum pun takut tau....hehehe

 Dan saya meneruskan pencarian saya dengan melihat contoh2x dress yang ditampal di lace di bahagian hujung lengan / pinggang atau bawah kaki...



Cukuplah tu 2 sample kan, nak banyak sila tanya Encik Google ok...Pakcik Yahoo pun boleh...atau sanak saudara MSN dan sebagainya..

Jadi, kita tunggu jelah cerita seterusnya...best juga bercerita ni, hehe...sebab saya sememangnya orang yang banyak sangat cakap, jadi eloklah kiranya saya tukar cara saya updated blog kan dengan sebelum2x ni asik post picture je...(sbb malas betul nak tulis), tapi bila saya tengok blogger2x yang berjaya, semua pot pet2x dalam blog dan updated semua info...Jadi disebabkan kita baru saja masuk ke tahun baru, jadi azam saya...

Rajin2xkan diri updated blog bersama gambar + rentetan....wahhh..ayat.....hehe, itu sahaja untuk hari ni...

Pecah Kaca, Pecah Gelas..
Dah Baca, Harap Balas...
 

 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Design by Pink Is Love | Tempah Blog.Copyright © 2013 Pesona Indah Hantaran