Ahad, 12 Januari 2014

Epilog Cinta Syurga


Ia bukan topik Novel atau ada ke cerita drama tajuk ni?? hehe, sorry lah kita memang dah jarang tengok tv, kadang2x tu layan cerita Masterchef All Star je ....tu pun kalau sempat..

Selebihnya, sibuk kerja dan updated blog kesayangan saya ni..Kenapa sayang?? sebab saya suka mudahkan pengunjung untuk mencari apa sahaja informasi mengenai Majlis Pertunangan atau Majlis Perkahwinan..

InsyAllah, saya akan sikit-sikit memulakan proses untuk updated semua info yang dah lama tertinggal, yang baru nak post untuk semua..

Atas ni dikatakan mukadimah entry saya pada kali ini, hehe..rasanya memang setiap entry saya akan memulakan dengan pendahuluan, isi dan penutup..haha..dah macam protokol ikut skema silibus Bahasa Malaysia...ish, janganlah, kalau cikgu Bahasa Melayu saya tgok saya tak follow mesti dia sedih (ala-ala follow petikan ayat cerita Ustaz, mu tunggu aku datang tu...hehe...kenapa kau pakai songkok, kalau saya pakai tudung, menangis mak saya tuan..adui..bila lah ada peluang nak beli cd cerita tu, x sempat nak tengok kat cinema...)

"Epilog Cinta Syurga" . Tema ni sebenarnya saya dapat masa saya menghadiri perkahwinan anak buah kepada jiran saya iaitu Makcik Ida Noraini di Kg Budiman, Meru ke Shah Alam ha?? apa2x jelah..hehe...ni ha..nampak picture banting tu..

"Selamat Datang ke Epilog Cinta Syurga"..... So sweet orang yang ada sebelah banting tu, haha :p



Tanpa membuang masa anda untuk membaca celoteh saya yang bukan2x, jadi eloklah kiranya kita meneruskan majlis dengan melihat semua picture di majlis yanie dan hazlan...

Jom view..

Kita bagi tengok gambar pengantin dulu ya, cantik kan baju dia...rasanya macam baru je post entry mengenai baju tunang dalam entry ni : Lace untuk baju tunang / baju nikah .

Macam sama kan, sama tapi tidak serupa......apa-apa pun, saya suka colour baju pengantin ni..





Alololo...kacak & cute adik kita berdua tu, tengok tangan tuuu........hehe....Dah besar x boleh pegang tangan mcm ni ye sayang, dosa tau...... *_^

Tapi bila dah ada adik2x kita ni, saya tak boleh nampak baju pengantin la pulak, hermm...cedihnya...saya nak picture full baju lelaki dan perempuan...

Apa pendapat semua, perlu ke ada adik2x flower atau adik2x pengiring kat depan pengantin?? saya ada buat tinjauan juga dari blogger2x yang lain, dan masing2x punya cara yang tersendiri...ada yang flower girl jalan jauh sikit dari pengantin (yang tu saya ok lagi sebab saya suka tengok baju pengantin, nak menjahit sendiri, memang tak dapatlah kan, jadi dapat tengok pun jadilah)...ada yang berdiri kat depan pengapit...eh..ada ke....haha....

Takper, semua terpulang pada masing2x ya, janji kita happy....

Ok, now kita tengok picture ni...iyahhh....ewahhhhh....pasang kuda2x pakcik... 

Sudah menjadi kelaziman bagi kebanyakkan pasangan pengantin dengan adanya acara silat pengantin ni...

"SILAT PENGANTIN" ...ada sesiapa yang terror nak menjawab x, apa beza silat pengantin dengan silat biasa?? ke silat biasa yang dibuat di depan pengantin, jadi kita panggil silat pengantin?? Maaflah, saya memang kurang arif bab silat ni...Takewando tak bertali saya boleh lah kuwt..ngeeee




eh, keropok lekor??? goreng pisang???


Aik, cendol??? 




Untuk makluman semua, saya bukan di pasar malam sebab hari ini hari ahad, jadi ada pasar malam ahad di simpang jalan paip tu..

Saya masih di majlis yang sama, bagi saya..cendol sudah biasa saya tengok ada di majlis2x kahwin..tapi keropok lekor dan pisang goreng tu, 1st time saya jumpa di Majlis Perkahwinan..

Best2x....hehe, panas2x tu serve you allz....nampak picture atas tu, dorang goreng depan kita lagi...cayalah...

Ok, disebabkan saya dah bercerita pasal makanan, jadi jom tengok pengantin makan beradap...





Tak boleh lama2x kat sini, sebab tu amik sikit je gambar...sebab makanan utk pengunjung lain, makanan untuk pengantin selalunya ada udang yang tergantung2x...ada buah2x yang diukir...kan kan kan...jadi ok...

Lepas dah habis ke sini, saya sambung makan...




Picture ni je yang saya sempat amik, picture untuk makanan2x lauk pauk tu tak terambil, hehe....

Ok, masa untuk hadiah dan cenderahati dari tuan rumah..jeng..jeng..jeng...




Ni bukan hadiah untuk tetamu, tapi dari tetamu untuk pengantin la....

Ni ha, hadiah untuk tetamu... baru betul, hehe..





Lepas ni, saya akan sentiasa menyibukkan diri untuk mengambil gambar di setiap sudut untuk tatapan pengunjung, DILARANG sama sekali untuk membuat apa-apa komen yang menyentuh sensitiviti sesiapa...Cadangan dan komen yang positif adalah di alu-alukan..Wokeh..DEAL!

U allz mesti tertanya, mana picture yang paling orang nak tengok..Gambar pelamin mana???

Eh, lupa pula..hehe...ada ni ha..saja je upload yang terakhir, kira suprise lah ni..haha..ok , jom tengok



Amacam??? Bagi saya, pelamin ni simple dan sweet..

Kesimpulannya, tema pengantin ni purple + pink ...but....baju dia hijau???

Untuk pengetahuan semua, kita tak perlu sama warna dari A smpai Z hokey....zaman sekarang ni mana ada orang pakai baju pink, tudung pink, kasut pink, handbag pink, ..dari atas sampai bawah pink.....eh...ada lah, itu ialah KAKAK IPAR saya...ngeee...muah lah mama abid, jangan marah...

Ok, Semoga Pengantin dan seluruh keluarga diberkati Allah...Selamat melayari bahtera rumahtangga....





Aik, kenapa ada picture ni...hehe...ala, kita nak bagitau ni..lepas balik dari majlis perkahwinan tu, singgah jap rumah adik dan culik anak dia untuk ambil gambar ni ha...hehe....

Perkenalkan anak buah kita "Khalid bin Aemi Razman"..anak kepada adik saya Siti Badriah...sapa comel, makngah dia ke ..baby khalid...hehe...sure la intan ucuk anak buah saya ni ha....muahhhhh.......

Ok, baru lah boleh tutup entry ni...tata....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Design by Pink Is Love | Tempah Blog.Copyright © 2013 Pesona Indah Hantaran