Isnin, 30 September 2013

Bunga Telur Crepe Teddybear Biru Gelap + Biru Laut, Amira Rumzi - Ready


Hi Semua...

Nak bagitau ni, hehe...Bunga Telur Crepe Teddybear Biru Gelap + Biru Laut, Pn Amira Rumzi kita ni dah siap..

Nak tengok full picture, macam biasa lah..Ms Siti ni yang baik hati lagi budiman ni mmg suka share..Jadi, jom tengok...

Kalau ada sesiapa yang berminat, jangan segan silu untuk hubungi saya...

Customer: Amira Rumzi
Salam Cinta, Kasih & Sayang,
Ms
Siti Mardhiah Rahim
Call + Sms : 012-3380016
Call + Whatssupp : 011-21105336
Laman Web:
www.pesonaindahhantaran.com










Ahad, 29 September 2013

Colourful of Crepe Flower


Salam Cinta, Kasih & Sayang...

Colourful of Crepe Flower...

InsyaAllah, nanti saya akan updatedkan warna mengikut tona...dan letak kod, senang customer nak pilih kan...hehe..

Thanks to Mr Google kerana memberikan saya inspirasi




Bunga Telur Crepe Biru Gelap + Biru Laut, Amira Rumzi - Ready


Salam Semua,

Hari ini, saya nak updated pasal tempahan Bunga Telur Crepe Biru Gelap + Biru Laut dari Amira Rumzi sebanyak 30 set..

Tambahan, pelanggan juga ada menempah Bunga Telur Crepe Teddybear Biru Gelap + Biru Laut sebanyak 15 set, tapi insyaAllah saya akan updated esok.

Bunga Telur Crepe yang sebanyak 30set ni saya nak hantar ke rumahnya sendiri, ^_*

Tapi nanti untuk yang 15 set yang special tu, customer pickup sendiri (walaupun adiknya yang akan amik nnt), hehe..

Alhamdulillah, sekarang rezeki untuk bunga telur pula..Walaupun cadangnya nak mula projek ni tahun depan, tapi dek kerana pujukan customer saya, Farra untuk tempahannya pada bulan Disember ini, jadi kira projek ni buat in advance tanpa dirancang, but result alhamdulillah...

Ramai permintaan, sebab macam biasalah kami menawarkan kepada pelanggan harga yang terendah, tak percaya??? 

Call atau sms atau whatssupp saya...

Salam Cinta, Kasih & Sayang,
Ms Siti Mardhiah Rahim..
Sms + Call : 012-3380016
Sms + Whatssupp : 011-21105336
Laman web:
www.pesonaindahhantaran.com






Sabtu, 28 September 2013

Bunga Telur Crepe Teddybear Biru Gelap + Biru Laut, Amira Rumzi


Majlis Cukur Jambul pada 4.10.2013
Tema: Biru Gelap + Biru Laut.
Customer:
Amira Rumzi
Harga: Special Price (Bakal adik ipar katakan, ♥ ♥)

Salam Cinta, Kasih & Sayang,
Ms Siti Mardhiah Rahim..
Sms + Call : 012-3380016
Sms + Whatssupp : 011-21105336
Laman web:
www.pesonaindahhantaran.com
 



Jumaat, 20 September 2013

Bunga Telur Crepe Biru Gelap + Biru Laut, Amira Rumzi


Majlis Cukur Jambul pada 4.10.2013
Tema: Biru Gelap + Biru Laut.
Customer:
Amira Rumzi
Harga: Special Price (Bakal adik ipar katakan, ♥ ♥)

Salam Cinta, Kasih & Sayang,
Ms Siti Mardhiah Rahim..
Sms + Call : 012-3380016
Sms + Whatssupp : 011-21105336
Laman web:
www.pesonaindahhantaran.com





Isnin, 16 September 2013

Gubahan Vase Bunga Crepe


Malaysia Day Artwork for his mother..Yes, this is my new project..

Presenting Vase Crepe Flower with theme colour : Peach + White + Purple..

It's HOT!!! and everybody in his family love it..thank you so much...

I do it with full in love...hehe..

Order, please call + sms Ms Siti at 012-3380016 or call + whatssupp: 011-21105336






                            


Bunga Telur Putih - Sample Customer Haslinda Ismail, Bukit Kapar, Meru, Klang



Design Sample Bunga Telur Crepe untuk sahabat saya Haslinda Ismail, Bukit Kapar, Meru, Klang, S.D.E.

Customer request semuanya putih...kira macam 'PUTIH-PUTIH MELATI' gituw

Alhamdulillah, customer suka design ni..
 
InsyaAllah, Majlis Perkahwinannya akan berlangsung pada November 2013 nnt..
 
 
 
Salam Cinta, Kasih & Sayang,
Ms
Siti Mardhiah Rahim.
Sms + Call : 012-3380016
Sms + Whatssupp : 011-21105336
Laman web:
www.pesonaindahhantaran.com

Ahad, 15 September 2013

Owner Pesona Indah Group


Salam Cinta, Kasih & Sayang...

It's me, the owner for Pesona Indah Group, Alhamdulillah...Thanks to Allah for the opportunity.

Love Allah, Love Rasullullah, Love Al-Quran, Love Myself, Love My Family, Love My Relatives, and my heart now full in love..

My theme today is Yellow...



Sabtu, 14 September 2013

Bunga Telur Pink , Bunga Telur Peach , Bunga Telur Pink Purple - Sample Customer Farra Fazlina, Meru, Klang


Design sample Bunga Telur Crepe untuk Farra Fazlina Auramaixara, Meru, Klang, Sel.

Jom like page
Pesona Indah Hantaran II untuk view lebih banyak picture.

Hanya untuk pelanggan Pesona Indah Hantaran, pihak kami akan menyediakan 5 sample u
ntuk setiap tempahan bunga telur dari setiap warna yang anda pilih, dan anda boleh memilih design yang anda kehendaki pada harga serendah RM1.90 / 1 set bunga telur...

Salam Cinta, Kasih & Sayang,
Ms
Siti Mardhiah Rahim.
Sms + Call : 012-3380016
Sms + Whatssupp : 011-21105336
Laman web:
www.pesonaindahhantaran.com







Hantaran Pink


InsyaAllah saya akan membuat gubahan sample untuk pelanggan saya untuk hantaran pertunangannya pada November 2013.

Hantaran Pertunangan ini ditempah oleh kakaknya iaitu salah seorang classmate saya masa saya sekolah menengah dulu, ya..dia yang jadi perantara..

Maksudnya, betapa sibukknya adik dia, faham...sama macam adik dan abang saya dulu, saya yang uruskan, jadi itu perkara biasa..

Hantaran yang ditempah adala merupakan hantaran travel yang akan di bawa dari Bukit Kapar, Klang ke Muar, Johor...Jauhhh tu...hehe...

Tak apa, customer request untuk tempah gubahan hantaran ekslusif, insyaAllah saya akan tunaikan dengan pakej sewaan full set dulang + bunga + decoration pada harga yang sangat reasonable...

Tadi singgah di Fah Lean Floral pun, untuk mendapatkan kelengkapan hantaran ini, beli mana yang tak cukup dan tambah mana yang perlu.

Ini adalah picture sample untuk projek saya seterusnya, alhamdulillah rezeki Allah..

Biarlah saya berniaga secara kecil-kecilan, dan azam saya saya nak buat satu galeri untuk design saya sendiri nnt, insyaAllah moga Allah permudahkan...



Borong Kelengkapan Hantaran di Fah Lean Floral



FS 928 : Apa ni???

Ok, nak tahu ni kod apa? Ha..cuba tgok pic bawah :


 
Hari ini 14.9.2013, saya mengambil peluang untuk ke Fah Lean Floral untuk meninjau-ninjau koleksi bunga artificial dan segala perkakas kahwin/hantaran di sana..

Ini kira rentetan dari entry yang saya penah updated di link ini : Fah Lean Floral . Jadi kalau anda ingin mengetahui alamat atau laman web Fah Lean Floral ini, anda boleh klik link tu..

Jadi kod FS 928 tu adalah no member card saya untuk saya dapat 10% kalau saya beli barang2x di sana. Bagaimana nak dapatkannya?

Dengan setiap pembelian RM200 ke atas, anda akan secara automatik mendapat keahlian , jadi tanpa bertanya dan saya yakin belian saya hari ini memang confirmed lebih dari RM200, jadi saya pun terus pusing 1 Fah Lean Floral ni..(walaupun x tgok satu2x sbb En Gule Hati tunggu di kereta dan kira tak habis pusing).

Selalunya kalau saya pergi ke tempat2x jualan soalan pertama saya adalah ada member card?? haha, itu adalah perkara biasa bagi saya, selagi boleh berjimat katakan...Jadi nak jadi member Fah Lean Floral sudah pun dilaksanakan...

Next, saja nak cerita sikit tentang kedai ni, Tingkat 1 aka Ground Floor tu ada Kaunter Bayaran dan Paper Bag / Aksesori / Rangka Pelamin dan Tingkat 2 tu lah anda akan nampak semua jenis bunga/dulang hantaran/reben dan etc..Ya, saya memang tak sempat nak pusing disebabkan ada orang menunggu di bawah jadi saya terus ke tempat/rak dan dapatkan benda yang saya nak cari..

InsyaAllah bila ada masa terluang, saya akan pergi sendiri atau ajak lah kengkawan yang sudi teman untuk tengok satu2x benda yang  ada kat rak dorang tu...hehe, jadi kira info saya mengenai Fah Lean Floral ni masih tak cukup lengkap...

Tapi rasanya kalau nak tengok sendiri boleh datang sana sendiri, lagi PUAS HATI!!

Masa time saya datang tadi, ada satu pelamin sample yang boleh dikatakan cute juga..Nak tengok?? Ada ni ha....



Adui, macamana nak tegakkan gambar ni, semua cara tak boleh..ishh....Perhatian, sila sengetkan kepala anda untuk melihat gambar ini dengan jelas...

Hari ini, saya beli bunga dan aksesori untuk bunga telur saya, picture yang saya sempat amik ialah kain net untuk bunga telur dan beberapa keping gambar yang lain, kenapa tak banyak?? sebab bateri dah 'O'  ., haha, tak charge..







Ni bukti pembelian saya, hehe...





Comment mengenai harga-harga di sini, kira ok lah walaupun saya boleh dapat lagi murah di tempat lain! sebab di sini kira semuanya ada...senang...

Overall, layanan bagus!! kira macam 1 customer 1 promoter/salesgirl/pembantu, tapi ni kira pergi tak ramai orang, jadi nasib lah u allz punya time nnt mcmana, klu dah ramai mana nak dapat mcm sy kan..hehe

Ok, jadi akhirnya sampai juga lah saya ke tempat yang orang selalu sebut2x ni....hehe peace










Jumaat, 13 September 2013

Hantaran Pink


Selamat Pengantin Baru....

Jutaan terima kasih saya ucapkan kepada pelanggan saya kerana telah mengambil tempahan gubahan hantaran perkahwinannya sebanyak 11 dulang..

Selamat Pengantin Baru kepada Norhazimah Mohd Isa serta pasangannya. Alhamdulillah, hari ini 13 September 2013 mereka selamat diijabkabulkan..

Koleksi penuh gubahan hantaran sebanyak 11 dulang yang telah ditempah..

From: Pesona Indah Group
Facebook:
Pesona Indah Hantaran
Principal/Founder: Siti Mardhiah
Sms/Call: 012-3380016
Whatssupp/Call: 011-21105336















 






Design by Pink Is Love | Tempah Blog.Copyright © 2013 Pesona Indah Hantaran