Selasa, 30 Julai 2013

B2B Projek : Pelamin


Disebabkan kami di Pesona Indah Hantaran menawarkan gubahan hantaran pada harga yang terendah, jadi untuk memenuhi konsep yang sama dan seiring dengan budget yang seerti maknanya jadi saya pun telah membuat bancian aka kaji selidik aka intai-intai pada 3 vendor ini iaitu




Saya memang mengikuti setiap perkembangan ketiga-tiga vendor ni dari dulu sampai lah sekarang untuk B2B Projek saya nanti.

Dan......saya memang puas hati dengan ketiga-tiga vendor ini jadi saya percaya pada 'rezeki masing-masing', mgkin mereka semua tidak pernah merasa bosan melayan karenah saya ni sebab saya memang selalu kacau ketiga-tiga ni untuk mendapatkan info mengenai pakej B2B saya..

Selepas ditolak, didarab, dibahagi, ditambah, dikuasakan2 , dan saya telah membuat keputusan untuk memilih Make Up by Fiza sebab dia menyediakan 'ALL IN ONE'

Sama tak konsep blog saya ni, 'ALL IN ONE' ...hehe.....

B2B Projek : ALL IN ONE


Ini adalah permulaan ceritera saya mengenai projek B2B saya, jadi ikuti episod saya untuk setiap persediaan saya dari 29hb Julai 2013.

Macamana boleh terjebak untuk menulis projek B2B saya?
1. Saya dah mula jatuh cinta dengan dunia blog
2. Boleh memberi manfaat / pengalaman kepada yang ingin menjadi B2B macam saya
3. Minat yang mendalam terhadap seni pelamin + makeup + hantaran dan yang berkaitan dengan perkahwinan
4. Untuk menjadikan blog saya "ALL IN ONE", contoh dalam blog ni semua info ada dari A-Z, tak perlu susah2x google macam saya nak cari setiap satu benda kat 10 blog yang berbeza!!! Haishhh...orang rajin je boleh buat macam ni... hehe

Bila disemak balik bermulanya persediaan saya adalah pada 8.5.2013 (based pada Date Modified dalam laptop), saya dah save Checklist-Persediaan-Perkahwinan.pdf....lepas tu senyap sebab kerja + study + hantaran...

Jadi kira episod to be continue lah ni dari 8.5.2013 sampai 29.7.2013, berapa bulan tu..hehe, baru dapat tengok balik list dan tarikh ini juga saya contact Vendor Pelamin dan semuanya lah..



Pengantin Muslimah


Mencari pakaian sempura seorang PENGANTIN MUSLIMAH?
insyaALLAH
Tudung Labuh Litup boleh bantu

Tudung, Purdah & Sarung Tangan Pengantin kembali lagi,, insyaALLAH untuk tempahan boleh terus msg 0199487653
Sahabat Muslimah..
Sarung Tangan khas untuk pengantin..:))

boleh mmbuat tmphan
mengikut kesesuaian bju pengantin..

RM30
Berminat..
msg/whssup 0199487563



B2B Muslimah - Wedding Outfit yang menutup aurat


Sopan itu anggun..
Menutup aurat dengan sempurna tidak bermakna kecantikan
sebagai seorang wanita itu tidak terserlah kan?? =)

Blogwalking tadi then terjumpa diz blog,
Website ni khas untuk mana-mana B2B yang masih tercari-cari wedding attire yang sopan
& Islamik (menutup aurat dengan sempurna; tudung labuh menutupi dada dsb.)
Sejuk ja mata memandang tengok pengantin yang pakai tudung labuh-labuh ni kan?





Header + Banner I Siapa Bilang Gadis Melayu Tak Menawan??


Entry hari ini saya nak updated mengenai Header + Banner saya yang direka oleh Blog Kerana Manisnya Epal...

Mungkin ada yang baru menyedari kewujudan blog ni kerana namanya yang kian meningkat naik untuk projek 'Doodle' yang dihasilkannya.

Saya mengetahu mengenai doodle ini pun setelah menonton rancangan Nona, TV3 dan kebetulan ada slot mengenai 'Doodle' dengan Cik Dil kita dari Kerana Manisnya Epal ini..

Bagi saya, hasil kerja Cik Dil ni mmg awesome cuma ada beberapa rintitan yang telah terjadi untuk penghasilan Header + Banner..

Tapi, tak apa disebabkan Cik Dil sanggup melayan karenah saya untuk menyiapkan Header + Banner saya ini untuk projek assignment saya, hehe..jadi layan jer....

Mempersembahkan Blog Kerana Manisnya Epal , sila lah layari blog ni sendiri ye untuk melihat semua hasil doodle dia yang awesome sebab dia dah setting restricted do not copy.

Lagipun dia dah bodek saya dengan kata-kata 'Siapa Bilang Gadis Melayu Tak Menawan'...Awwww...



 



Sabtu, 27 Julai 2013

Hantaran Pink


Gubahan Hantaran untuk Hazimah, Johan Setia, Klang.
Total: 9 Dulang
Tarikh Majlis Pernikahan: 13.9.2013
Tema: Pink

Hantaran dari pihak perempuan ke pihak lelaki @ pakej sewaan RM15.00
1. Sirih Junjung : Gubahan Sireh Junjung RM50.00
2. Baju Kemeja
3. Perfume
4. Kasut
5. Wallet / Tali Pinggang
6. Sejadah
7. Kek/ coklat
8. Set pencuci muka
9. Buah

Tarikh Ambil Hantaran:7.9.2013 @ 8.9.2013 @12.9 @ 13.9
Tarikh Pemulangan Hantaran: 21.9.2013 @ 22.9.2013.

From: Pesona Indah Group
Facebook: Pesona Indah Hantaran
Principal/Founder: Siti Mardhiah
Sms/Call: 012-3380016
Whatssupp/Call: 014-6347917

Jumaat, 26 Julai 2013

DIY Pelamin

Saya telah mengisytiharkan satu pengumuman di Facebook saya iaitu akan membuat DIY untuk big day saya. Setelah berfikir panjang, saya tekad untuk membuat design pelamin DIY sendiri.

Kira rasa rugi tak menggunakan kelebihan yang Allah beri ini untuk menghasilkan satu design yg cantek + ellegen tapi JIMAT!!

Seriouly, malam tadi pun saya termimpikan design pelamin DIY saya, ahaks....sampai begitu sekali..Apa-apa pun, terima kasih kepada semua blogger dan Mr Google untuk picture2x pelamin DIYdi bawah.

Ye, semestinya DIY projek ni menguji kesabaran, kecekalan, kekreatifan,ehh...ada ke ayat ni,,,ah, ada saya kisah...

Bila plan my big day somewhere next year yang tak tahu entah bila tarikhnya, agaknya melampau tak kalau kita dah mula start buat segala macam design kelopak2x bunga untuk pelamin nnt??

Takut kena makan ngan anai-anai pulak, hehe....boleh kuwt, simpan kt bekas yg selamat ..tpi still x yakin sebenarnya sebab nnt bila nak pasang masa majlis, habis paper2x tu repui...

Jom cuci mata..agaknya pilihan mana yang terbaik, bagi saya semuanya cantik...hehe...













Sabtu, 20 Julai 2013

Sorry, We're closed


Assalammualaikum & Hye All..

Tempahan gubahan hantaran pertunangan & perkahwinan akan ditutup buat sementara waktu dari 24.6.2013 sehingga 11.8.2013 untuk menyambut kedatangan bulan Ramadhan + Syawal juga untuk Peperiksaan Akhir saya yang berlangsung pada 30.6, 9.7 dan 11.7. Doakan kejayaan saya!!! InsyaAllah, amin....

Sebarang kesulitan amatlah dikesali dan sehingga kita berjumpa lagi, insyaAllah...

From: Pesona Indah Group
Facebook:
Pesona Indah Hantaran
Principal/Founder: Siti Mardhiah
Sms/Call: 012-3380016
Whatssupp/Call: 014-6347917
Design by Pink Is Love | Tempah Blog.Copyright © 2013 Pesona Indah Hantaran